Teori kurs! - Variation från marken

TEORIKURSER - Utan häst:   År 2024

Frihetsdressyr: Nyfiken på att träna hästen lös, att få en bättre förståelse för hästens beteende eller helt enkelt utveckla relationen till din häst. På denna kurs kommer vi att gå igenom hästens förståelse för inlärning. Vi pratar om olika utbildningsvägar klickar/tryck/följ med en objektiv synvinkel utan att välja eller döma. Du kommer också få tips hur du kan lära din häst olika trick som att ligga ned, buga, spanskskritt och stegra. Såklart kommer vi att prata om hur vi kan uppmuntra formgivning och samling utan utrustning. Är du nyfiken på något av detta, vill vi önska dig varmt välkommen! 

Torsdag-fredag den 1-2 februari vecka 5

Kul med akademisk longering: Nu är det dags för djupdykning i longering. På denna kurs kommer du att guidas steg för steg genom de olika utbildningsstegen för att verkligen få med dig en stor kunskapsbank hem. Vi pratar om hästens naturliga gångarter. Hur du med hjälp av din position kan fånga hästens uppmärksamhet och få den att följa. Vi kommer att gå vidare med att introducera drivande stop och ökning, för att kunna gå vidare med samlande rörelser och skolor. För att på sikt kunna utbilda din häst hela vägen till piaff, passage och skolgalopp med hjälp av longeringen. 

Torsdag-Fredag den 22-23 februari, vecka 8

Akademiskridkonst: Inom AR pratar vi ofta om fyra olika sätt att utbilda hästen. Det är arbete förhand, groundwork, akademisk-longering, samt uppsuttet. På denna kurs kommer vi att gå igenom alla sätten, ge tips och tricks vad du kan tänka på. Hur du exempelvis på ett enkelt sätt kan introducera skolhalten, förberedelse för skolgalopp och piaff. Men också varför det är viktigt att låta hästen röra sig framåt, i tre stadiga grundgångarter. Denna kurs vänder sig både till dig som är nyfiken på AR men också till dig som redan har kommit igång och som önskar få mer kunskap till denna ridstil.

Torsdag-fredag den 7-8 mars, vecka 10

Samtliga teorikurser innehåller: Teori i kafeterian, demo där Rebecca visar med häst, samt praktiska övningar i ridhuset tillsammans utan hästar.  Kurserna brukar fyllas av glada, nyfikna deltagare som alla är där för att inspireras. Kanske är du en av dem? Instruktör kommer att vara Rebecca Dahlgren. 

Kurserna går torsdag-fredag.   Torsdag kl. 9.00-14.00, fredag 9.00-12.00 

Pris. 2.400 kr. Halva avgiften betalas vid anmälan, 1.400 kr, samt andra halvan veckan före kursstart. 

Du ordnar själv med boende, samt mat. (Fika ingår i kursavgiften). 

Du kan parkera din bil utmed ridhuset, så samlas vi i ridhusets kafeteria. 

Välkommen!! 

Tema kurser med häst: År 2024

Välkommen på våra roliga Temakurser!  Ta med dig hästen och kom!!!
3-dagar, måndag-onsdag. 9.00-16.00
Det ingår två ridpass och två teori pass per dag. 


Longering, från grund till samling: V.5 mån-ons, 29-31 januari
Lär dig hur du kan utbilda din häst hela vägen från start, till samling med hjälp av longering. Förutom att du får verktyg till ett kul sätt att utbilda din häst, stärks också kommunikation mellan er genom denna typ av träning.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.
Instruktör: Christofer Dahlgren


Långtygel: V.9 mån-ons, 26-28 februari
Att träna hästen på långtygel är ännu ett väldigt roligt sätt att träna med sin häst. Ett sätt som vi ser att alla hästar tycks gilla väldigt mycket. På denna kurs går vi igenom allt från start, till att växla gångarter, lära hästen skolorna och formgivning.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren

Börja med frihetsdressyr. V.11 mån-ons, 11-13 mars
Vad kul att du är intresserad av en kurs som verkligen utvecklar kontakten mellan dig och din häst. På denna kurs går vi igenom hästens eget språk och sätt att utrycka sig. Du lär dig att jobba med signaler som får hästen att slappna av och följa med. Målet med kursen är att du får en bra inblick i hur du kan träna din häst lös och börja med Frihetsdressyr.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren


Äventyrskurs v.13 mån-ons, 25-27 mars

Denna kurs vänder sig till dig som vill ta relationen till en ny nivå. Du kommer få träna din häst på broar, öppna grindar. Rida med facklor och flammande korridorer. Vi kommer att gå igenom trickträning. Också endel balansträning för ryttare ingår, där du får lära dig  plocka upp saker från marken till häst. Dessutom får du rida med garroscha. En jätterolig kurs helt enkelt.
Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren.

Frihetsdressyr ridning. v.25 mån-ons, 17-19 juni
Är du nyfiken på hur du introducerar din häst till ridning utan träns? Kanske vill du bara öka medvetenheten om din sits utan att ta av huvudlaget. I båda fallen är detta kursen för dig! Du får lära dig hur du utan att ta i tyglarna kan styra din häst genom olika mönster och gångarter.
Förkunskaper: Hästen ska vara riden med sadel och träns.
Instruktör: Rebecca Dahlgren.

Galopparbete - skolgalopp, piruetter och byten. v.36 mån-ons, 2-4 sept
Denna kurs vänder sig till dig som har en stadig ridhäst och som önskar utveckla din kunskap kring galopparbetet ännu mer. Det är en kul och fartfylld kurs där varje pass fokuserar på olika galopp manövrar. Syftet är att du ska lära dig hur du kan introducera skolgaloppen, piruetterna och bytena på ett mjukt och roligt sätt.
Förkunskaper: Att enkelt kunna galoppera volter och raka spår med din häst.
Instruktör: Christofer Dahlgren.


Samling - introduktion till: Halvasteg, skolhalt, piaff, passage. V.46 mån-ons, 11-13 november
Varmt välkommen på en kurs där du får lära dig hur du börjar med en högre grad av samlingsarbete. Vi kommer att gå igenom de första stegen för att lära dig och din häst hur du kan jobba med halva steg, skolhalt, piaff och passage.
Förkunskaper: Tre stadiga gångarter, fördel om hästen kan sidförande skolor.
Instruktör: Christofer Dahlgren


Gymnastiera din häst: Skolorna hur och varför. V.48 mån-ons, 25-27 november
På denna roliga kurs får du lära dig hur du kan rida skolorna för att balansera din häst och göra den mjukare. Genom skolornas utbildning blir din häst mer redo för samlande arbete och starkare som ridhäst.
Förkunskaper: Din häst går att rida i alla tre gångarter.
Instruktör: Christofer Dahlgren

För bokning temakurser med häst:

Pris hela kursen: 5.900 kr. inkl. box med strö & hage.
Betala halva avgiften vid bokning, (2.950kr).
Samt andra halvan (2.950kr ) veckan före kursstart.
Max 6 st deltagare.

Kursen pågår mellan kl.9.00-ca 16.00 alla tre dagar, månd-onsd. 

Du är välkommen att dyka upp med din häst redan på söndagen om du önskar, mellan kl.14.00-19.00 (stallet larmas kl.20.00, så då måste du vara klar att lämna stallet). Du blir tilldelad en egen box, samt hage och bestämmer själv när du vill ha din häst inne samt ute. 

Du är också välkommen att dyka upp första måndag morgon mellan kl.8.00-9.00 om det passar dig bättre och du bor i när området. 

Vi samlas i kafeterian måndag kl.9.00 med Teori. 

Det ingår två teoripass, samt två pass med häst varje dag. Ni tränar i grupp. 

Parkering av släpet gör du utmed ridhusets östra långsida. 

Kom ihåg att boka ditt egna boende. Förslag på närliggande bra ställen finns här på hemsidan. 

Fika ingår i kursen. Men ta med dig egen mat, ( micro, kyl o frys finns i kafeterian) eller passa på att äta vid någon av kinnekulles restauranger. Trädgårds cafét, Kinnekullegården, Hällekis Pizzeria, eller handla på Coop inne i samhället, 2 km från gården.

Välkommen med din bokning eller frågor till info@horse-vision.se eller WhatsApp 0046702909604