Teori kurs! - Variation från marken

TEORIKURS - Utan häst:

Aktivera din häst från marken.
På denna kurs, får du lära dig hur du kan träna din häst mer varierat från marken. Rebecca kommer att gå igenom hjälpgiviningen för långtygel, avancerad longering, frihtesdressyr samt arbete för hand. Vi kommer att varva demos, med teori i kafeterian och praktik i ridhuset utan hästar.
Varmt välkommen på en kanonkul kurs, där variation och att finna varje individs favorit sätt att träna, står som ledord.
Våren V.3 2023, 26-27 januari. Torsdag-Fredag kl. 9.00-14.00 

Pris. 3.600 kr. Halva avgiften betalas vid anmälan, 1.800 kr, samt andra halvan veckan före kursstart.

TEMA KURSER:

Välkommen på våra roliga Temakurser!  Ta med dig hästen och kom!!!
3-dagar, måndag-onsdag. 9.00-16.00
Det ingår två ridpass och två teori pass per dag. 


Longering, från grund till samling: V.5 mån-ons
Lär dig hur du kan utbilda din häst hela vägen från start, till samling med hjälp av longering. Förutom att du får verktyg till ett kul sätt att utbilda din häst, stärks också kommunikation mellan er genom denna typ av träning.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.
Instruktör: Christofer Dahlgren


Äventyrskurs v.6 mån-ons - Fullbokad

Denna kurs vänder sig till dig som vill ta relationen till en ny nivå. Du kommer få träna din häst på broar, öppna grindar. Rida med facklor och flammande korridorer. Vi kommer att gå igenom trickträning. Också endel balansträning för ryttare ingår, där du får lära dig  plocka upp saker från marken till häst. Dessutom får du rida med garroscha. En jätterolig kurs helt enkelt.
Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren.


Långtygel: V.9 mån-ons
Att träna hästen på långtygel är ännu ett väldigt roligt sätt att träna med sin häst. Ett sätt som vi ser att alla hästar tycks gilla väldigt mycket. På denna kurs går vi igenom allt från start, till att växla gångarter, lära hästen skolorna och formgivning.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren

Börja med frihetsdressyr. V.11 mån-ons
Vad kul att du är intresserad av en kurs som verkligen utvecklar kontakten mellan dig och din häst. På denna kurs går vi igenom hästens eget språk och sätt att utrycka sig. Du lär dig att jobba med signaler som får hästen att slappna av och följa med. Målet med kursen är att du får en bra inblick i hur du kan träna din häst lös och börja med Frihetsdressyr.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Instruktör: Rebecca Dahlgren

Samling och formgivning Frihetsdressyr. v.13 mån-ons
Till dig som redan har ett bra lösarbete, du är trygg med att släppa grimskaftet och har börjat rida din häst utan att ta i tyglarna.
Då är detta kursen för dig. Nu går vi igenom hur du med hjälp av olika övningar kan få hästen att bli mjuk och formgiven. Din häst kommer att bli mer uppmärksam på din sits och position från marken.
Förkunskaper: Har redan ett bra lösarbete och/eller ridning utan tyglar.
Instruktör: Rebecca Dahlgren

Teamträning v.22 - mån-ons
Att träna flera hästar tillsammans är bland det roligaste som finns. Nu får du lära dig hur du kan agera från mark och uppsuttet tillsammans med dina hästar likt en flock. Du får lära dig hur du börjar, fram till mer avancerade övningar som volter, travarbete och olika typer av lämnande.
Förkunskaper: Två hästar som går i hage tillsammans. Ett plus om du gjort lite Frihetsdressyr förut.
Instruktör: Rebecca Dahlgren

Frihetsdressyr ridning. v.25 mån-ons
Är du nyfiken på hur du introducerar din häst till ridning utan träns? Kanske vill du bara öka medvetenheten om din sits utan att ta av huvudlaget. I båda fallen är detta kursen för dig! Du får lära dig hur du utan att ta i tyglarna kan styra din häst genom olika mönster och gångarter.
Förkunskaper: Hästen ska vara riden med sadel och träns.
Instruktör: Rebecca Dahlgren.

Galopparbete - skolgalopp, piruetter och byten. v.36 mån-ons
Denna kurs vänder sig till dig som har en stadig ridhäst och som önskar utveckla din kunskap kring galopparbetet ännu mer. Det är en kul och fartfylld kurs där varje pass fokuserar på olika galopp manövrar. Syftet är att du ska lära dig hur du kan introducera skolgaloppen, piruetterna och bytena på ett mjukt och roligt sätt.
Förkunskaper: Att enkelt kunna galoppera volter och raka spår med din häst.
Instruktör: Christofer Dahlgren.


Samling - introduktion till: Halvasteg, skolhalt, piaff, passage. V.46 mån-ons
Varmt välkommen på en kurs där du får lära dig hur du börjar med en högre grad av samlingsarbete. Vi kommer att gå igenom de första stegen för att lära dig och din häst hur du kan jobba med halva steg, skolhalt, piaff och passage.
Förkunskaper: Tre stadiga gångarter, fördel om hästen kan sidförande skolor.
Instruktör: Christofer Dahlgren


Gymnastiera din häst: Skolorna hur och varför. V.48 mån-ons.
På denna roliga kurs får du lära dig hur du kan rida skolorna för att balansera din häst och göra den mjukare. Genom skolornas utbildning blir din häst mer redo för samlande arbete och starkare som ridhäst.
Förkunskaper: Din häst går att rida i alla tre gångarter.
Instruktör: Christofer Dahlgren

För bokning temakurser med häst:

Pris hela kursen: 5.900 kr. inkl. box med strö & hage.
Betala halva avgiften vid bokning, (2.950kr).
Samt andra halvan (2.950kr ) veckan före kursstart.
Max 6 st deltagare.

Välkommen med din bokning eller frågor till info@horse-vision.se